Beperk de schade van ramkraken met mistmachines en rolluiken

Veel organisaties gebruiken rolluiken om hun pand te beveiligen. Deze vorm van beveiliging maakt het erg lastig voor inbrekers om binnen te komen. Bij een ramkraak zijn mistmachines een slimme backup voor rolluiken. Als het inbrekers toch lukt om binnen te dringen, voorkomen deze machines dat inbrekers waardevolle spullen meenemen.

 

Rolluiken houden inbrekers buiten

Rolluiken houden inbrekers tegen wanneer ze een gebouw in willen komen. Het kost veel tijd om een rolluik te forceren. Ze zijn gemaakt van staal of kunststof en worden vastgemaakt aan de buitenkant van een pand. Dat is direct ook een groot nadeel van rolluiken. Rolluiken zijn goed zichtbaar van de buitenkant. Dat heeft niet alleen nadelen voor het uiterlijk van een gebouw, maar geeft criminelen ook de kans om zich voor te bereiden op het type beveiliging dat u heeft.

Bij een pand met rolluiken gaan inbrekers vaak over op een ramkraak. Ze rijden met een voertuig in op de gevel van het pand. Daarna vluchten de criminelen door het gat naar buiten. Dit extreme geweld leidt tot grote schade aan de gevel en de constructie van het pand. Daarnaast kunnen inbreker door het geslagen gat snel, met veel buit ontsnappen.

 

Mistmachines: subtiel en effectief

Mistmachines worden in een ruimte geplaatst. Een mistmachine vult bij een inbraak deze ruimte razendsnel met mist. De mist ontneemt inbrekers het zicht en maakt het moeilijk om met buit weg te komen. Eén van de grootste voordelen van een mistmachine is onzichtbaarheid. De machine wordt geplaatst in het plafond of achter een muur. Van buitenaf is in de ruimte alleen een subtiel klein gat te zien. Daar komt de mist uit. Het is lastig voor inbrekers om zich voor te bereiden op mistbeveiliging. Van de buitenkant ziet de ruimte er ‘onbeveiligd’ uit. Des te groter is de verrassing voor indringers als de mist ze plotseling omringt.

 

Mistmachines, als rolluiken inbrekers niet meer tegenhouden

Het is te makkelijk om te zeggen dat mistmachines rolluiken helemaal kunnen vervangen. Rolluiken schrikken ook een groot deel van de criminelen af en verkleinen de kans op een inbraak. Sommige inbrekers laten zich niet afschrikken. Zij gebruiken extreem geweld en zullen proberen de rolluiken te forceren of te rammen met een voertuig. Hier komt de mistmachine in het spel.

Als het alarm bij een ramkraak afgaat vult de mistmachine de ruimte met mist. Die blijft lang hangen, ook bij een grote opening in de gevel of muur. De mist maakt het lastig om  weg te komen uit het gebouw, maar maakt het ook bijna onmogelijk om buit te vinden en mee te nemen.

 

 

Interesse in een mistmachine?

Bij Sentinel zijn we ervan overtuigd dat een combinatie van mistmachines en rolluiken de beste manier is om ramkraken en schade te beperken. De rolluiken schrikken criminelen af en de mistmachine vormt een extra afweersysteem, zodat de buit minimaal blijft. Deze twee beveiligingsmethodes houden uw waardevolle spullen veilig.
Wilt u meer weten over het beveiligen van uw pand tegen ramkraken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

ramkraak met rolluiken

De Sentinel beschermt

In de wereld van vandaag is de behoefte aan beveiliging en veiligheid van het grootste belang. Het maakt daarbij niet uit in welke branche u werkzaam bent. Of we het nu over een hoog-risico situatie hebben of over de bescherming van uw woning en kostbaarheden: er is altijd een Sentinel die optimaal aansluit bij uw wensen voor de bescherming van uw bedrijf of huis.