Tweede Nederlandse REQ-erkende gecertificeerde mistgenerator

Met ingang van 2017 is er voor verzekeraars, ondernemers en particulieren keuze uit erkende apparatuur voor mistbeveiliging tegen inbraak. De Sentinel S70 is de tweede in Nederland beschikbare mistgenerator die aantoonbaar is gecertificeerd volgens de strenge Europese productnormen voor misbeveiliging en door REQ wordt erkend.

 

Veiligheidsklasse NEN-EN 50131-8:2009

De Sentinel S70 wordt geproduceerd door marktleider Concept Smoke Screen en gecertificeerd volgens de NEN-EN 50131-8:2009, Security Grade 2. Het product is goedgekeurd door het Duitse VdS, onderdeel van de Duitse bond voor verzekeraars, onder certificeringsnummer EN-ST-000224.

 

Mistmachines: subtiel en effectief

Mistmachines worden in een ruimte geplaatst. Een mistmachine vult bij een inbraak deze ruimte razendsnel met mist. De mist ontneemt inbrekers het zicht en maakt het moeilijk om met buit weg te komen. Eén van de grootste voordelen van een mistmachine is onzichtbaarheid. De machine wordt geplaatst in het plafond of achter een muur. Van buitenaf is in de ruimte alleen een subtiel klein gat te zien. Daar komt de mist uit. Het is lastig voor inbrekers om zich voor te bereiden op mistbeveiliging. Van de buitenkant ziet de ruimte er ‘onbeveiligd’ uit. Des te groter is de verrassing voor indringers als de mist ze plotseling omringt.

 

Wat maakt de Sentinel S70 bijzonder?

De Sentinel-serie is uniek door zijn korte opwarmtijd en overweldigende mistuitstoot.
De S70 geeft een gegarandeerde uitstoot van 800m3 per minuut. De gebruikte vloeistof zorgt voor een ondoordringbare, laaghangende en langdurige mist. Door het zicht van 10-25 centimeter zijn kostbare goederen lange tijd onzichtbaar voor dieven. De Sentinel onderscheidt zich van alle andere mistgeneratoren, doordat hij een ruimte na de eerste mistuitstoot direct nóg meerdere malen met mist kan bijvullen.

REQ erkende mistgenerator met ongeëvenaard prestatieniveau

 

Ongeëvenaard prestatieniveau

De Sentinel-serie bestaat uit diverse mistgeneratoren, zoals de S35, S70 en de S100. De compacte versie S35 is zeer geschikt voor de beveiliging van kleinere ruimtes en woningen. De grotere versies van Lasmo kunnen tot wel 1400m3 per minuut uitstoten en zijn ideaal voor magazijnen, kantoorruimtes, winkels, banken en andere bedrijfsruimtes. De Sentinel gebruikt een mistvloeistof die ongevaarlijk is voor mens, dier, milieu en (technische) goederen.

 

Meer informatie

Voor meer informatie of een live demonstratie van de Sentinel S70 belt u met Lasmo Beveiligingsapparatuur, tel. 040-255 80 80. Of stuur een e-mail naar info@sentinel-mistgeneratoren.nl.

REQ garantie

REQ staat voor ‘Registration European Quality mark’. Deze stichting is opgericht door het Verbond van BeveiligingsOrganisaties (VvBO) en de Vereniging van BeveiligingsOndernemingen in Nederland (VEBON).

REQ biedt instanties een actueel en betrouwbaar overzicht van de in Nederland beschikbare producten die voldoen aan de Europese productnormen en technische specificaties. Net als het Nationaal Centrum voor Preventie, certificeert de stichting REQ niet zelf.

Kijk voor meer informatie op www.stichting-req.nl.