Veelgestelde vragen over mistbeveiliging

Vragen en antwoorden

Wat zijn de belangrijkste voordelen van mistbeveiliging?

Dit beveiligingsmiddel wordt ingezet tegen ramkraken, overvallen en inbraken.
Het ontneemt direct het zicht op uw kostbaarheden.
Het zorgt ervoor dat uw goederen niet makkelijk worden meegenomen.
Bij verandering van locatie kan mistbeveiliging gewoon worden meeverhuisd.
Het kan in 99 van de 100 gevallen gekoppeld worden aan een bestaande beveiligingsinstallatie.

Waarom is mistbeveiliging nodig?

Mistbeveiliging is een bewezen middel tegen ramkraken, inbraken en overvallen.
Een Sentinel is direct effectief. Veel inbrekers of overvallers profiteren van de ruime tijd die voorbijgaat voordat er iemand ter plaatsen is. Door de abrupte afname van het zicht wordt de kans ontnomen om op zoek te gaan naar goederen. Daarnaast veroorzaakt de snelle uitstoot van mist een schrikeffect.

Wanneer gaat mistbeveiliging af?

Een mistgenerator kan op twee manieren geactiveerd worden:

  1. De mistgenerator kan gekoppeld worden aan een beveiligingsinstallatie, waardoor deze automatisch mist uitstoot als het alarm afgaat.
  2. De mistgenerator kan handmatig bediend worden.

Is de residuneerslag bij een mistuitstoot schadelijk?

In geval van een inbraak met mistuitstoot, zal de mist na enige tijd weer probleemloos verdwijnen zonder sporen of schade na te laten. Zo hoeft u ook geen kostbare tijd te verspillen met opruimen van rommel of kostbare reparaties uit te (laten) voeren: u kunt gewoon ongehinderd doorgaan met uw werkzaamheden.

Waar plaats je een mistgenerator?

Een Sentinel mistgenerator kan bijna altijd aan een bestaande beveiligingsinstallatie gekoppeld worden. Bij verandering van locatie, kan de mistbeveiliging gewoon meeverhuizen. Een voordeel van de Sentinel is dat deze onzichtbaar kan worden weggewerkt in wanden en verlaagde plafonds. In veel situaties wordt het apparaat onopvallend en netjes in een hoek op de wand gemonteerd. Het doordachte ophangsysteem maakt een snelle montage zonder toestanden mogelijk.

Staat uw vraag er nog niet bij?

Wellicht heeft u een vraag over mistbeveiliging die ook voor uzelf en wellicht ook voor anderen interessant is. Stuur hem ons toe, dan voegen wij hem aan deze pagina toe.

Stuur uw vraagformulier